dimarts, 11 de desembre del 2012

Estem farts!!

 Vagi per endevant que queda molt clara la meva postura respecte a la reforma educativa que pretén fer el ministre Wert. Llegint  aquest post us quedarà clar quina és la meva postura.

 Ara bé , de la mateixa manera que vaig ser molt pesat durant la pre-campanya i la campanya electoral que no haviem de perdre de vista a  la veritable magnitud dels nostres problemes amagant-los darrera de les estelades , tampoc hauriem d´amagar que passa amb el nostre ensenyament.

 Avui , he rebut aquesta nota de l´escola de les meves filles. Obviaré el nom per tal de mantenir certa discreció. El mail diu:

Benvolgudes famílies,

Us comuniquem que la tutora dels vostres fills i filles està de baixa, i la mestra de reforç té concedit un permís pel Departament d'Ensenyament.

Els vostres fills i filles seran atesos pels mestres del centre.

Salutacions,

La Direcció
Escola ................

  Estem a finals de trimestre. Des de principis del curs , des del centre de les meves filles , han estat fent publicitat dels problemes que tenen. Les reunions de principi de curs , es van convertir més en un compendi de greuges cap el departament , que en reunions informatives de curs.
 A part de la manca de professors que ens comunicaven , cosa que impediria fer reduccions de grups , classes dividides de reforç concret , de la manca de substitucions , augments descomunals de ratio , classes que es fan en " barracons" ( ara en diuen cargols ), etc...van decidir també suspendre les excursions per manca de professorat per complir amb les normatives de seguretat , així com activitats tipus carnestoltes , o balls pel dia de Sant Jordi donat que no tenen temps per dedicar-li.

 I ara això. Estem a finals de trimestre i la meva filla gran , amb la qual hem d´estar hores cada tarda amb deures i lliçons  donat que el temps que tenen no es prou per donar correctament la matèria , es queda sense mestra fins l´any que vé. Donat que no hi ha substituta , i que no en donaran cap altre , els altres mestres del centre , suposo , que es multiplicaran per tal de poder atendre a tots.

 Això es el que els polítics volen pels seus fills?

 Bé pels seus no , es clar , ells els porten a tot tipus d´escoles privades o concertades , on amb els seus minsos sous , recordem que la presidenta del parlament es queixava de cobrar tan sols 3000 € , paguen per una educació diferenciada , diferenciada d´aquella que ELLS regulen i a la qual treuen recursos , la pública .  Ensenyament públic , que és aquell on els ciutadans que paguem impostos per pagar els seus sous , portem els nostres fills.
 Demagògia? demagògia la seva! s´omplen la boca de patriotisme i porten els fills a escoles internacionals de tot tipus on la inmersió lingüística no és la norma , en una entrevista , durant la campanya electoral ,  el gran patriota Oriol Junqueras ( ERC) , deia que portaria els seus fills al Liceu Italià (en aquest link podeu comprobar la seva resposta en una entrevista.)

 Partint per tant de la meva repulsa a treure la inmersió lingüística , penso que el nostre ensenyament té ara prioritats que hem de resoldre. A la senyora Rigau ja li ha anat bé aquesta cortina de fum del ministre per tal de tapar la seva péssima gestió durant la qual el nostre ensenyament ha tirat enrera en qualitat de manera salvatge.

 Ja està bé! crec cada vegada més en que els nostres carrecs electes haurien de tenir l´obligació de dur els fills a les escoles públiques , i que no diguin que es coartar la seva llibertat , la nostra si que està coartada.

 Per cert algú em podria dir quin percentatge dels 135 diputats catalans, amb fills en edat escolar els  porten  a escoles públiques? i si ho sap , ho podria desgranar per partits?







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada