dilluns, 9 de setembre del 2013

I ara......com apaguem el foc??

 Dimecres es realitzarà el que la ANC , ha anomenat " Via Catalana ".

 L´éxit està garantit , segurament els titulars parlaran de 300.000 persones fent la cadena i d´1.000.000 més als voltants. Segur que moltes cròniques ja estan escrites.

 Durant aquest últim any , però , i malgrat el que vulguin dir o creure molts , aquesta oportunitat històrica , d´aconseguir la independència que molts s´han encarregat d´inflamar ( només fa falta anar a llibreries , o veure les noticies de certs canals cada dia ) penso que s´ha anat reubicant.
 Agradi o no , la realitat , s´obre camí a les il.lusions. Poc a poc , la majoria de polítics , ha anat modificant el seu discurs per tal de calmar la situació , i de reprendre allò que no s´hauria d´haver trencat mai: el diàleg entre administracions i institucions de l´estat ( del que tenim ara).

 No hem d´oblidar que el govern no parla mai d´independència ....sinó d´estat propi.

 Reunions en secret , converses de saló......  tot en previsió de que l´aposta ha estat molt forta i podem perdre-ho tot , sense ni començar la partida.

  Es a dir , la crisi provoca la creació del foc independentista per part dels polítics....el poble agafa les flames i fa creixer el foc , els polítics ( alguns) que se n´adonen que amb les flames s´estan cremant  , tornen a la calma i deixen el foc encès....

 I ara com apaguem el foc?

 Durant aquest ultim any ( de Diada a Diada ) a Catalunya han passat moltes coses , per que tot segueixi igual ( o pitjor ) , bé alguns podran dir que la gent ha agafat més conciència nacional o que ha crescut el nombre d´independentistes i segurament tindrà raó .Però de la resta , no ha canviat res.

 Es van fer unes eleccions  que ens van dur a la situació actual de dependència d´ERC , per part de Mas. Una situació en la que l ´hàbil Junqueras , no es mulla en res , dedicant-se a fer proclames independentistes i utopies inaccessibles en una llarga campanya electoral que va desde les anteriors eleccions a les properes ( com no te cap responsabilitat de govern....) que rodeja i guarneix amb un discurs fluïd i coherent ( pels seus interessos), però molt intolerant i radical com va demostrar a una entrevista a la cadena SER . A mi personalment aquest senyor em fa por , i si no , al temps.

 D´altre banda , el senyor Navarro amb el seu federalisme , en un partit polític que podriem anomenar "zoombie" que dona cops com un mort vivent i que no serveix practicament per res.

 A l´altre extrem C´s i PP alimenten el seu nacionalisme espanyol , a costes del nacionalisme català ,i les CUP , capten l´independentisme més combatent i radical.

I CiU ? doncs aquests dos a la grenya . A Convergència es va obrir pas l´ala més sobiranista després de la Diada , i Unió es va haver de mostrar tal com és , un partit "regionalista " en el que és política i nacionalista en la resta. Tot i així perden recolzament que se´n va a ERC.
 Políticament doncs estem pitjor.
 Aquest petitíssim resum , serveix per veure una cosa molt clara. A Catalunya , les postures s´han radicalitzat ....i molt. I això no és bo.

 Mentres , la gent , el país i l´economia , naveguem a la deriva , això si sempre culpant a algú.
 A qui culparem si tenim la independència?

 El foc està encès , i s´haurà d´apagar , i a mida que s´apagui , s´haurà d´anar reubicant tot , això si , els anys perduts no tornaran.

 Esperem que no creixi més , i que tots plegats recobrem la calma i el seny el més aviat possible.



2 comentaris:

  1. Jo crec que encara creixerà mes.

    Per exemple, segon els resultats de les consultes sobre la independència de Catalunya que es van celebrar en diverses onades entre el 2009 i el 2011, la participació ( i no crec que cap independentista es va perdre aquesta oportunitat d'expressar-se) la participació var ser poc menys del 30%

    Ara ja podria estar al voltant del 50 %. , i és que desprès d'una campanya de "publicitat" tan extensa, tan ben dissenyada, amb tots els mitjans subvencionats o públics, amb tants recursos, amb tant suport institucional, amb tants recursos econòmics (de tots els catalans) , amb tants suports (documentals, pel·lícules, graffitis, cartells, pintades al carrer, ....) no és difícil convèncer de la "realitat" que es vol transmetre.

    No, no crec que sigui convenient apagar el foc, podem deixar créixer el foc, òbviament, com tots els incendis es descontrolaran i seran uns altres els que l'apagaran, desprès ens queixarem dels "bombers" que han fet el que els hi tocava i es podia preveure, i serà culpa d'uns altres el que no tinguem el foc que ens havíem promès.

    I mes radicalització i mes partidisme en els comunicats, i mes manipulació al ciutadà...

    ResponElimina
  2. Hay otras versiones, pero no llegan, no..
    http://elpais.com/elpais/2013/08/29/opinion/1377777799_741036.html

    ResponElimina