dilluns, 3 de desembre del 2012

Prou impunitat!!

Des de fa uns quants dies , s´està duent a terme una operació judicial contra un pressumpte delicte de corrupció a l´ajuntament de Sabadell , l´anomenada , operació Mercuri , esquitxa ja a l´alcalde de Sabadell i pel que sembla , no es tracta d´una petita cosa , sinó més aviat d´una gran taca d´oli.
 Sembla ser , que presumptament ( em fa gràcia sempre aquest afegit) s´han repartit comissions a tort i a dret entre càrrecs polítics , familiars i amics.  Segons sembla , malgrat tenir el rovell de l´ou de la corrupció al PSC , les ramificacions poden arribar a càrrecs d´altres partits.

 I van.......crec que tots hem perdut el compte....

Per enriquiment personal o per finançar partits polítics , la cua és llarga.

El primer que em ve al cap recentment , és el cas Pretoria , cas de corrupció , investigat per  l´ex-jutge Garzón ,on també hi havien acusacions de prevaricació , frau fiscal , tràfic d´influències etc...i que va tenir el seu " epicentre" a Santa Coloma de Gramenet.
 D´aquest ja fa tres anys , del Pretòria  vull dir , en ell hi havien carrecs municipals del PSC i tambe els ex càrrecs públics de CiU Alavedra i Prenafeta. Caldria fer-se la pregunta de ... i que ha passat amb tot aquell rebombori? doncs sembla ser que res , s´ha anat desinflant i s´ha convertit en invisible a la població.

 El mateix amb el cas Palau , el cas ITV , el cas Gürtel  , els xanxullos de l´ex-president de la CEOE,i podriem anar encara més enrera i trobar a Juan Guerra , el cas del Túnel de Sóller , Casinos , Filesa , i tants i tants casos de corrupció per tal de treure diners per enriquir-se i finançar partits.

 La llista és llarga , i no exclou a ningún partit polític que hagi tocat poder , i poder implica calers. En aquest link podeu consultar-ho ( afegeix-ho que s´ha de prendre amb mesura el que aquí diu , però de veritat , consulteu això!) .També aquí podeu consultar-ho.



 No serveix de res repetir i repetir casos , ni dir : " jo  si però tu més!" , però crec que els ciutadans hauriem de poder fer quelcom més . Però qué podem fer?? No hem d´oblidar que estem en un sistema on la separació de poders no existeix ( això que he dit pot semblar sacrilegi) , però és així , Isidre Molas , a les seves classes de dret constitucional sempre ho deia , que a l´estat espanyol no hi ha una separació de poders , sinó una "col.laboració " de poders. Així doncs : barra lliure!!!!

 Els polítics fan i els jutges consenteixen , si més no , fan la vista grossa. I es que tot forma part del sistema, un sistema on l´únic que está clar és que el ciutadá normal es qui paga les despeses de mantenir el tinglado en funcionament.

 Crec personalment que la pràctica totalitat de tots aquests casos de corrupció , serien condemnables però per una cosa o una altre , es perden en el camí. Si un ciutadà normal , comet una il.legalitat , es jutja i es condemna , potser es que els polítics pertanyen a un estrat social superior.



1 comentari: