dimecres, 26 de setembre del 2012

S´ha obert la caixa de Pandora?

 Els aconteixements de les últimes setmanes , han superat definitivament a la classe política catalana i espanyola . Crec que només hi ha un gest que podriem considerar que està a l´alçada i és la convocatòria de les eleccions per a la tardor. Una altra cosa és per que s´han convocat , cosa que deixa molt que desitjar.

 Anem a pams.

 Després de la manifestació de la Diada , els governants catalans van aconseguir el que volien , passar el debat identitari-nacional a primer pla deixant com una cosa secundària i sense importància els temes socials , de la crisi , i de les brutals retallades en els serveis als ciutadans. Els mitjans de comunicació , alentats per la classe política i una societat de slogans , tweets  "watsups" i no pas de fons , han fet d´això una feina fàcil.
 Algú podria dir que un cop solventat el tema nacional la crisi econòmica se solventaria  rapidament , doncs hi haurien centims a dojo.....fals, i els polítics ho saben.

 És en aquest debat nacional , on el partit de govern i els altres se senten més cómodes , parlen i parlen , reneguen , es contradiuen,  discuteixen  sense arribar enlloc i se senten satisfets . Qui pot contradir a polítics parlant sobre temes identitaris quan es tracta d´un tema visceral on cadascú té la seva opinió i s´ha de respectar com a una cosa de cadascú.

 I és que clar ,  la política del dia a dia , de la crisi , de l´atur , de les empreses escanyades , de l´ensenyament , de la sanitat , dels bancs avariciosos que dediquen els céntims del rescat a comprar deute ,de la manca de polítiques socials , tot això sel´s queda petites als nostres polítics , bé realment no és que els hi vagi petit , és que són incapaços de gestionar-ho , tant a Catalunya com a Espanya.

 Així doncs , després de 2 anys de legislatura i de govern dels millors , Catalunya està ara molt pitjor econòmica i socialment que fa dos anys , els ciutadans estem molt pitjor , tenim menys drets , menys recursos , una vida molt més cara però......tenim il.lusió per un projecte d´indepèndencia.....o això ens fan creure.

 Compensa? Serà la solució a tots els nostres problemes? no , un cop més serà la solució dels polítics que focalitzan una altra vegada la vida política en el problema del que som i a on anem.
 Particularment em deixa molt decepcionat la classe política. TOTA , sense excepció. Però sobretot , aquella que amb responsabilitats de govern és dedica a despistar.


Pandora i la seva caixa

http://es.wikipedia.org/wiki/Pandora

Han obert la caixa de Pandora , i no sabem quin serà el final.

 I es que en el fons , els governants catalans volen aprofitar aquesta situació caldejada per guanyar majories, jo no dic que no es pugui valorar en una societat el dret a l´autodeterminació , però si que penso que primer esta el poble , els aturats , els del pirmi , els desnonats , els que perdran la feina els propers mesos , els que han de triar entre hipoteques o menjar carn , és molt fort el que passa a Catalunya , però sembla ser que les banderes i el que representen són més atractives pels populistes. Ens cusen a taxes noves ( l´estat) no passa res , la Generalitat ens recapta per tot arreu , receptes , taxes brutals a l´aigua , cèntims sanitaris , tenim un deficit grandiós , els funcionaris cobren menys , els nostres fills massifiquen les aules , el govern no sap com redreçar el pais , i ...que cal fer? pactar entre tots per veure com avançar? no això representaria ser grans polítics i veient el que hi ha.....no en pot rajar.

 Des d´Espanya , la cosa és igual. Tot el que he dit també serveix , sempre mentint i com aquí considerant les queixes del poble valides o no en tant en et facin costat o no.
 Si la majoria no vol retallades ???? no s´ha de fer cas , si surten 1.500.000 persones reclamant la independència?? hem de fer cas del poble......no se si m´explico.

 Així doncs eleccions , amb una campanya electoral que tindrà un tema clau , Catalunya......pel que és veu s´ha acabat la crisi.


PD. Diuen que respecte a una pregunta a Paul Newman sobre la durabilitat del seu matrimoni , l´actor va respondre:

" Jo prenc les grans decisions i Joanne les petites. Per exemple , si jo vull viure a California i ella a Connecticut , vivim a Connecticut per qué això no és important. Si ella vol que els nens vagin a una escola i jo a una altre , van a la que ella vol , això no és una decisió important. Si ella insisteix en que sigui republicà i no demòcrata , llavors em faig republicà. Això no és important. El que és important és la nostra política exterior respecte a Xina . I d´això me n´ocupo jo."

Potser seria més interessant tenir polítics com la dona del Paul Newman , que tenir-los com l´actor , tot és opinable......





















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada